Energielabel aanvragen Wolvega

Energielabels

Maatwerkadvies

Binnen twee minuten aangevraagd

Direct aanvragen >

Waarom moet ik een energielabel aanvragen in Wolvega?

Een energielabel aanvragen in Wolvega is gemakkelijk en snel geregeld met Eco-Nu. Ook uw woning in Wolvega heeft een energielabel nodig. Vanaf 1 januari 2021 is het label verplicht wanneer u een woning gaat verkopen of gaat verhuren. Een energielabel is een beoordeling van de energieprestatie van uw woning, variërend van A++++ (zeer energiezuinig tot G (zeer energieverspillend). Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning en geeft de bewoner een indicatie van de gas- en elektrakosten. Wij kunnen u begeleiden bij het opstellen van een energielabel en het nemen van stappen om de energiezuinigheid van uw woning te verbeteren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

energielabel-aanvragen

Wie moet een energielabel aanvragen?

Of u nu een huiseigenaar, verkoper, verhuurder of huurder bent in Wolvega, het energielabel kan u nuttige informatie bieden. Als huiseigenaar geeft het energielabel inzicht in de te verwachten gas- en elektrakosten. Daarnaast is het hebben van een energielabel verplicht wanneer u uw woning wilt verkopen. Ook als verhuurder is het verplicht om een energielabel te hebben wanneer u een woning in Wolvega wilt verhuren. Bovendien kan het meewegen in de mogelijke huurprijs van uw woning.

energielabel-aanvragen

Energielabel aanvragen,
hoe werkt dat?

Stap 1

Aanvragen van een energielabel

Voor het aanvragen van een energielabel kunt u ons aanvraagformulier invullen. Geef de benodigde informatie op voor een prijsindicatie

Stap 2

Plan uw afspraak

Na het invullen van het aanvraagformulier nemen we contact met u op om een afspraak in te plannen.

Stap 3

Woninginspectie

Tijdens de inspectie wordt uw woning grondig bekeken en de nodige gegevens worden verzameld. Er wordt onder andere gekeken naar de isolatie en installatie van uw woning.

Stap 4

Ontvang het energielabel

Aan de hand van de inspectie wordt het energielabel opgesteld. U ontvangt per mail een officieel geregistreerd energielabel van uw woning.

Aanvraagformulier
energielabel

1
Type pand
2
Gegevens
Type pand *
Type woning *
Bouwjaar woning *
Type bedrijfspand *
Bouwjaar bedrijfspand *
1
Type pand
2
Gegevens
Voornaam *
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Straatnaam *
Huisnummer *
Postcode *
Plaatsnaam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Bijzonderheden

De woning in Wolvega in kaart brengen

Tijdens de opname wordt uw woning in Wolvega nauwkeurig in kaart gebracht. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de isolatie, het type glas en de installatie van de woning. Dit gebeurt volgens de huidige geldende regels, conform de NTA8800 methodiek. Op basis van de inspectie ontvangt u het energielabel. Dit geef u inzicht in de energieprestatie van uw woning, hoe deze globaal is opgebouwd en geeft daarnaast ook mogelijke verbeterpunten aan.

duurzaamheidsadvies
menu